Välja hotell inför semestern

Välja hotell inför semestern

Att välja rätt hotell inför semestern kan vara svårt, men är en avgörande faktor för en lyckad resa. I en djungel av olika bokningssajter, hotell och semesterlägenheter kan det dock vara utmanande att hitta just det hotell som passar dig och ditt resesällskap allra bäst. Här har vi satt samman en del tips som ni kan tänka på under hotellsökandet för att hitta det perfekta hotellet för er semester:

Välja hotell inför semestern
 1. Var vill ni bo?

  Vill ni bo centralt? Ha nära till stranden? Nära till en särskild turistattraktion? Nära till natur? Eller kanske spelar det ingen roll alls för er vart ni bor? Denna punkt kan vara värd att tänka på tidigt under hotelletandet. Många hotell tar nämligen extrabetalt just för att de ligger i ett eftertraktat läge. Om det finns ett särskilt syfte till att ni reser just till denna plats är ett förslag att kolla upp vad det finns för hotell med lägre priser lite längre bort ifrån huvuddestinationen. Det kan finnas smidiga kommunikationer eller t.om. billig taxi till stället ni vill till och i slutändan kan ni tjäna stora summor på att bo en bit bort från ett populärt resmål. Spelar läget däremot ingen roll alls, kanske för att ni bara vill komma bort ett tag, bör ni absolut leta efter hotell utan närhet till populära turistattraktioner, trånga stränder eller storstäder. Dessa hotell kan nämligen erbjuda en mycket hög standard, till ett otroligt mycket lägre pris än de hotell som ligger i populära områden. 
 2. Vilken standard letar ni efter?

  Hotellstandarden kan höja semesterkvalitén nämnvärt, men den kan också förstöra en hel semester. Utöver stjärnorna, som sätts efter vissa praktiska och hygieniska riktlinjer, är ett bra tips att djupdyka i vad hotellet har att erbjuda i faciliteter, mat, in- och utcheckningstider, tjänster, parkering, städning etcetera. Mycket användbart står redan på hotellets eller bokningssajtens hemsida men att kolla igenom recensioner och åsikter från andra resenärer ger er en tydligare bild av hur hotellet har uppfattats av faktiska besökare. Tänk på att vissa faciliteter och tjänster kan vara säsongsberoende eller beroende av plats – det är därför smart och ibland nödvändigt att ringa hotellet i förväg för att bekräfta att dessa saker är tillgängliga inför din vistelse – för att slippa otrevliga överraskningar på plats!
 3. Vilken typ av hotell önskar ni?

  Förr i tiden var många hotell endast hotell d.v.s. ett boende för semestern eller affärsresan där du kunde spendera natten för att sedan vakna upp och göra det du planerat. Idag ser det väldigt annorlunda ut – i många fall är hotellet i sig den faktiska destinationen. Åker du till ett varmt land och planerar att spendera en hel del tid med att läsa i solen? Då kanske du önskar ett strandhotell med flera pooler. Dessa hotell brukar inte bara erbjuda en oas att svalka sig i utan även uppskattade extratjänster så som strandhanddukar, hyra av (eller inkluderat i priset) parasoller och solstolar på stranden, en hotellbutik för köp av badmadrasser, solkräm och solhattar och mycket mer som kommer med att vara ett hotell dit resenärer åker på solsemester. Kanske åker ni istället för att bara koppla av och är inte ute efter soldyrkande? Då kanske ni önskar er ett spahotell. Precis som att du kan förvänta dig att stöta på turister i badkläder i lobbyn på strandhotell, är det vanligt att spahotell förser resesällskapet med badrock och tofflor och att detta blir den huvudsakliga utstyrseln under semestern. Vanligtvis finns en relaxavdelning med inomhus- och/eller utomhuspool, jacuzzi, bastu och även behandlingsrum där ert sällskap kan förboka massage, ansiktsbehandlingar, pedikyr eller mindre traditionella spabehandlingar. För äventyrsresenären finns idag ett stort utbud av hotell som i sig är destinationen. Ishotell, träkojor, hotell under vatten för att nämna några har blivit otroligt populära resmål för den nyfikne resenären som önskar det där lilla extra under sin hotellvistelse. Temahotell kan kräva att tänka en gång extra innan avresa. Mycket information finns att hitta på hotellets hemsida men t.ex. kanske rullväskan inte är en bra idé om du ska klättra upp med packningen upp för en trädkoja – då kan istället ryggsäck vara ett smidigare alternativ. 
 4. Vilken typ av sällskap önskar du på hotellet?

  Fler och fler hotell väljer att nischa sig till det dem kan bäst för att förgylla vistelsen för samtliga resenärer. Barnfamiljer kan önska att omge sig av andra barnfamiljer för att minska pressen i att inte störa övriga resenärer, men samtidigt önskar och förtjänar föräldrarna eventuellt lite barnpassningsfri tid. Många familjehotell erbjuder inte bara en hel del aktiviteter på hotellområdet så som en vattenpark till leksugna barn utan även en barnklubb där även mindre barn kan ha skoj samtidigt som föräldrarna får några barnfria semestertimmar. Är du däremot snarare ute efter något lugnt och skönt med kanske endast vuxna resenärer på hotellet finns gått om barnfria hotell att titta på. Dessa brukar ofta dessutom innebära en väldigt lyxig atmosfär. Bland dessa finns på många resesajter, bokningssajter och hotells hemsidor olika underkategorier t.ex. hotell som lämpar sig för kompisresor eller romantiska hotell för par på resa. 

Möjligheterna bland hotell är oändliga men om du tar med dina preferenser i ovan punkter i beräkningen hoppas vi att det kan underlätta ditt val av hotell så att du kan få den semestern du önskar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *