Vad kan du lämna hemma vid hotellvistelse?

Vad kan du lämna hemma vid hotellvistelse?

Överdriven packning inför resan är ett fenomen vi alla har varit med om… Väl på resmålet har du ingen aning om varför du var tvungen att ta med dig din 2 kg tunga laptop – du har ju inte använt den en enda gång! För att slippa övervikt på flyget och helt enkelt några tunga extrakilo att släpa på har vi gjort en enkel guide till vardagsgrejer som lika gärna kan finnas på ditt hotell!

Hårtork: Många hotell erbjuder hårtork på badrummet – antingen en som är fäst i väggen eller en portabel. I många fall är man osäker och packar med den ändå – men faktum är att det oftast står specificerat i rumsbeskrivningen huruvida det finns hårtork eller inte på rummet. Kolla där en extra gång för att slippa ta med denna klumpiga elektroniska apparater om möjligt!

Laptop: I många fall behövs denna p.g.a. särskilda filer eller inloggningar på datorn. Men det finns en hel del hotell som erbjuder datorer i lobbyn för den som kanske bara måste svara på något mejl eller liknande. Många av oss kan dessutom sköta eventuellt jobb eller liknande från mobiltelefonen och då kan en dator i lobbyn fungera som ett komplement om man skulle behöva ett större skärm till något. Kolla med hotellet i förväg om de erbjuder lånedator i lobbyn för att slippa kånka runt på 1-2 kilo extra.

Läs mer om semesterlägenheter!

Schampo och balsam: För den okräsne erbjuds schampoo och balsam på de flesta hotell med medel till hög standard. Detta underlättar inte bara för vikten på din packning utan även för vägen genom säkerhetskontrollen och miljön. Vissa hotell samarbetar med specifika märken på hygienprodukterna medan vissa hotell erbjuder sina egna. Hotell med hög standard kan även erbjuda någon eller flera av följande hygienprodukter: tandkräm, raklödder, rakhyvel, bodylotion, handkräm, tandborste och tandtråd. Glöm inte att de flesta hotell som erbjuder schampoo och balsam även erbjuder påfyllning om du tar kontakt med receptionen. Kontakta hotellet i förväg för att se om du kan skippa medhavda hygienprodukter!

Vad kan du lämna hemma vid hotellvistelse?

Badrock och tofflor: Ska du till ett hotell med spa? Då finns det stor chans att du slipper ta med inomhus tofflor och badrock. Dessa ligger ibland i rummet vid ankomst, ibland kan man hyra dem för en extrakostnad och i vissa fall får du till och med behålla dem efter vistelsens slut. Kolla med hotellet innan vad som ingår.

Böcker: Ska du på strandsemester eller någon annan avslappnande semester och planerar att läsa hela dagarna? Flera hotell erbjuder låneböcker eller ”bytes böcker” där du kan lämna en bok du läst ut och ta en annan. Vissa hotell har t.o.m. bokhyllor där du bara kan ta ifrån. Så om inspirationen sinar – se vad för titlar som väntar dig på destinationen! (Kolla med hotellet först om de har en sådan bokhylla)

Extrakuddar: Gillar du att sova med huvudet högt och tar därför med dig en egen kudde för att försäkra denna position vid sömn i hotellsängen? Detta är oftast onödigt. Om du kontaktar receptionen kan du i de flesta fall få en extra kudde.

Barnsäng: Till skillnad från vissa boendeformer så som semesterlägenheter då det kan vara nödvändigt att ta med sig en resesäng till sitt spädbarn så erbjuder de flesta hotell detta om man bokar det i förväg. Om alternativet inte finns på bokningssajten, ta kontakt med hotellet innan för att se vad de kan göra.

Underlätta din hotellvistelse genom att utnyttja hotellets tjänster som nämnts ovan och slipp tung packning som ändå inte kommer till användning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *