Hantera störiga moment på hotell

Hantera störiga moment på hotell

Högljudda grannar, varmt på rummet eller inrökt rum? Många detaljer med hotellvistelsen kan påverka din semester negativt. Men i många fall kan du önska rumsbyte eller använda några av knepen nedan för att minimera inverkan av störande moment:

Högljudda grannar

Alla reser på semester av olika skäl. Vissa för att koppla av, andra för att ha roligt. Till en början kan man kanske skratta med dem, men när högljudda grannar fortfarande stojar vid 4 på natten kan det störa din semester. Om rumsbyte inte är en möjlighet – ta med dig eller köp öronproppar att ha när du sover. Ett medhavt headset med eller utan musik kan också hjälpa till att stänga ute en del av oljudet. Och glöm inte – i de flesta fall kan du knacka på själv och be om lite mer lugn eller låta någon från hotellets personal göra det.

Varmt på rummet

På varma destinationer har många hotell air conditioning där man själv kan ställa in rumstemperaturen. Detta kommer påverka hotellets miljöpåverkan. Problem uppstår dock när ens hotell inte har detta. Den platsen där man vill slappna av efter en varm dag i solen blir plötsligt en bastu. Men det finns saker ni kan göra. Fråga i receptionen om en fläkt om du känner dig tursam, man vet aldrig! Duscha i svalt vatten när du kommer tillbaka till hotellrummet för att hjälpa din kropp att svalka sig. Om hotellrummet har en balkong i skuggan – försök att vistas här för att slippa värmen inomhus. Är balkongen inte skuggad kan ni fråga i receptionen om parasoll – detta erbjuds på vissa strandhotell mot en kostnad att ta med till stranden, men dessa kan med fördel även användas på en solig balkong om det finns en fot eller annan installation som håller den på plats. Ett sista tips är att köpa en solfjäder. Dessa kan verka ineffektiva men är i själva verket en smidig lösning som ändå svalkar till viss del. Läs mer om olika prisklasser på hotell.

Inrökt hotellrum

Känner du en tydlig röklukt inne på hotellrummet? Det är inte så konstigt eftersom rökning var tillåtet på de flesta hotell fram till 90 talet. En snabb lösning på detta problem kan vara att be om att få byta rum. På vissa hotell fanns nämligen både rökfria rum och rum för rökare. Skulle detta inte vara möjligt minimerar ni röklukten lättast genom att ha fönster/balkongdörr öppna så mycket som möjligt samt att eventuellt köpa en rumsdoft eller liknande. Är det en doftolja – se till att den har en kork och tänk på storleken på flaskan så att ni kan ta med den hem sen och använda i hemmet. Läs mer om miljöpåverkan på hotellrum.

Glöm inte att hotellpersonalen finns där för att hjälpa er och göra er semester trevlig. I många fall är det därför att rekommendera att prata med dem och uttrycka ert problem först för att se vad de kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *